021 782 530

Petrova 10, 21000 Split

×

Upozorenje

JUser: :_load: Neuspjelo učitavanje korisnika s ID: 1720

Učeništvo (9)

Petak, 01 Travanj 2016 12:46

Watchman Nee - "Sjedni, hodaj, stoj" (I)

Watchman Nee 1

WATCHMAN NEE - "Sjedni, hodaj, stoj"

PREDGOVOR ČETVRTOM IZDANJU

Tekst knjige "Sjedni, hodaj, stoj" skupljen iz propovijedi gospodina Watchman Neea (Nee To-sheng) iz Foochowa, prvi put je objavljen u Bombayu te još uvijek preplavljuje srca čitatelja svojom uzbudljivom porukom. Iako je knjiga kroz naknadno uređivanje donekle proširena, cjelokupna izvorna građa potječe iz istoga razdoblja - iz velikih dana evangeličkog svjedočenja neposredno prije Japanskog rata, kada su autor i njegova braća kršćani uživali slobodu u služenju Bogu kakva je danas rijetka. Poruka koja istovremeno izražava njihovu pobjedničku uvjerenost u dovršeno Kristovo djelo, i njihovu skromnu svjesnost o visokim vrijednostima traženih od Njegovih slugu, svježe je svrsishodna za nas danas kada je kršćanski rad posvuda izložen iskušenjima. Neka nam se Bog smiluje ne samo odazvati se tom izazovu, nego i pronaći način dok još ima vremena primijeniti ovu lekciju na našemu vlastitom području djelovanja.

Petak, 01 Travanj 2016 12:41

Watchman Nee - "Sjedni, hodaj, stoj" (II)

Watchman Nee 2

2. HODAJ

Nastojali smo pojasniti kako kršćansko iskustvo ne počinje hodanjem nego sjedenjem. Svakog puta kada preokrenemo božanski red, rezultat je poguban. Gospodin Isus učinio je sve za nas, a mi se sada trebamo s povjerenjem odmarati u Njemu. On sjedi na prijestolju, a nas Svojom snagom prenosi dalje. Nije moguće dovoljno istaknuti važnost činjenice kako svako istinsko iskustvo počinje odmaranjem.

Ali ono tamo ne završava. Iako kršćanski život počinje sjedenjem, za sjedenjem uvijek slijedi hodanje. Jednom kada smo pravilno i istinski posjednuti i kada smo pronašli svoju snagu sjedeći, tada zapravo počinjemo hodati. Sjedenje prikazuje naš položaj s Kristom u nebesima. Hodanje je provedbeno djelovanje s toga nebeskog položaja, i to ovdje na zemlji. Kao nebeski narod, moramo na sebi nositi nebeski pečat u svome zemaljskom hodu, a to stvara nove poteškoće. Sad se pitamo, što nam dakle Poslanica Efežanima kaže vezano za hodanje? Vidjet ćemo kako nas ova Poslanica potiče na dvije stvari. Pogledajmo sada prvu od njih.

Watchman Nee 3

3. STOJ

"Uostalom, braćo moja, budite jaki u Gospodu i u moći njegove snage, obucite sve oružje Božje da biste se mogli oduprijeti lukavstvu đavola... da biste se mogli oduprijeti u zli dan i sve svladavši - čvrsto stajati. Stojte dakle, opasavši svoja bedra istinom i obukavši se u oklop... i obuvši noge... uzmite štit... uzmite isto tako kacigu... i mač... molite se... bdijući" (6:10,11,13-18).

Kršćansko iskustvo počinje sjedenjem, a nastavlja se hodanjem, ali tu ne završava. Svaki kršćanin mora naučiti i stajati. Svatko od nas mora biti spreman za okršaj. Moramo znati kako sjediti s Kristom u nebesima i moramo znati kako ovdje dolje hoditi dostojno Njega, ali također moramo znati kako se oduprijeti neprijatelju. Ovaj problem suočavanja prikazuje nam se u trećemu dijelu Poslanice Efežanima (6:10-20). Pavao to naziva "borbom sa zlim duhovima."

Utorak, 21 Srpanj 2015 18:35

Evangelizacija i učenici

Učeništvo započinje pravim odnosom prema Isusu Kristu i preuzimanjem onoga što je njemu na srcu. Stvaranje učenika započinje evangelizacijom. Kao što je to netko rekao, cilj kršćaninovoga života je napučiti nebo i isprazniti pakao.

U evangelizaciji takt i korake određuje sâm Gospodin Isus Krist. Četvrto poglavlje Evanđelja po Ivanu daje nam dojmljiv primjer Isusovog stava prema evangelizaciji.

Utorak, 21 Srpanj 2015 18:29

Pravi pogled na Boga i čovjeka

Svaki problem kojega bilo tko ima vezan je uz čovjekovu predodžbu Boga. Ako vaša predodžba podrazumijeva velikoga Boga, tada imate male probleme. Ako je vaš Bog malen, tada su vam problemi veliki. Stvar je jednostavna. Kada je vaš Bog velik, tada sve ono što izgleda kao problem postaje samo nova prilika. Kada je vaš Bog malen, svaki problem postaje prepreka.

Stranica 1 od 2

Novo u trgovini

20,00 HRK
18,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 10
15,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 20
CD Božić - Tihi zvuk nade

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.