Uwe Müller

Uwe Müller

Rođena sam 1957. u Zagrebu, gdje sam završila osnovnu, srednju i višu školu. Ove 2017. napunila sam šezdeset godina. To je već puno godina, ali samo nešto malo manje od tog broja - jednostavno odmalena - i ja sam se pitala gdje je i što radi taj neki bog.

„Odmor“ se definira kao „mir, spokoj ili osvježenje“. „Opuštanje“ znači „olabaviti ili postati manje čvrst, imati blaži način, biti manje krut“.

»Možeš li lancem vezati Vlašiće i razdriješiti spone Orionu?« Job 38,31 (3. tisućljeće pr. Kr.)

Knjiga o Jobu priča životnu priču iz 3. tisućljeća prije Krista. Bog je pitao Joba može li zajedno povezati zvjezdani skup Vlašića ili Plejada.

»Kao što se vojska nebeska ne može izbrojiti …« Jeremija 33,22 (600. god. pr. Kr.)

»Pogledaj na nebo i zvijezde prebroj ako ih možeš prebrojiti.« Postanak 15,5b (21. stoljeće pr. Kr.)

Posljednjih nekoliko desetljeća u Americi je došlo do ogromnih promjena u uključivanju žena u crkvene službe, kako to potvrđuje i knjiga Megatrends for Women u poglavlju pod naslovom «To Hell With Sexism: Women in Religion» (K vragu i seksizam: Žene u religiji; op. prev.):

Mnogo se puta u povijesti Božjega naroda Gospodina opisuje kako od muškaraca traži da se drže uloge koju im je On predodredio:

Mnogim su kršćanima barem donekle poznate prve dvije zapovijedi koje nalazimo u Hebrejima 13:17 (poslušnost i podložnost glavarima), ali malo je njih upoznato s trećom zapovijedi.

Bog nam nalaže da mudro biramo najbolji način korištenja vremena koje nam je na raspolaganju (Efežanima 5:15-16), pa je stoga važno znati na kojemu smo području nadareni kako bismo se mogli usredotočiti na služenje Bogu i drugima upravo na tim razinama.

Kada postanemo svjesni kako Bog želi da o nekome problemu razgovaramo s drugim vjernikom, tada je od ključne važnosti toj opomeni pristupiti na biblijski način.

Stranica 1 od 5

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.