Srijeda, 03 Veljača 2021

3. veljače

Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Isus se zaustavi.
Luka 18,40

 

 

Jedno jedino iskustvo u stanju je srušiti mnoštvo teorija.


Koliko je samo već napisano i izrečeno o molitvi. U Psalmu 34 kralj David svim teorijama o molitvi suprotstavlja svoje iskustvo: "Tražio sam Jahvu, i on me usliša." To je ono što je on iskusio. A to su iskusili i nebrojeni molitelji kroz sva ova stoljeća.


To je iskusio i ovaj slijepi prosjak koji je nekoć sjedio na putu pred vratima Jerihona. Jednoga dana i Isus je bio u prolazu. Prosjak je smjesta počeo vikati i zazivati: "Isuse, Spasitelju, smiluj mi se!"


Ne bi bilo nikakvo čudo da je Isus jednostavno produžio dalje. Osim toga, u tom trenutku bio je okružen velikim mnoštvom. Bilo je mnogo drugih koji su ga htjeli nešto pitati. Većina ga je naprosto htjela vidjeti i čuti. I na kraju krajeva, trebao li je Isus tog trena uopće dozvoliti da ga zaustavi nekakav prosjak koji glasno viče kraj puta?


Vjerojatno je u velikom mnoštvu oko Isusa bilo i vrlo utjecajnih ljudi. Nije li za Isusove planove bilo bolje posvetiti se njima, nego osvrtati se na bijednog prosjaka?
Nije! Ovdje piše: "Isus se zaustavi i zapovjedi da ga dovedu k njemu." Ovdje je netko tko ga doziva i Isus se zaustavlja.


Ovo je prekrasno obećanje i za nas. Možemo se slobodno moliti! Možemo slobodno vapiti k njemu! On će nas čuti! On se zaustavlja kod nevoljnika. Nitko ga ne zaziva uzalud. Kad bismo se barem i mi ubrojili među one za koje se također može reći: "Evo, jadnik vapi, a Jahve ga čuje."

Gospodine, zahvaljujemo ti za tvoje otvoreno uho! Amen.

 

Iz knjiga - 365 puta On - Dnevna čitanja - Wilhelm Busch

365 puta On - Dnevna čitanja - Wilhelm Busch

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pročitano 1185 puta

Komentirajte prvi!

Napiši komentar

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.