Srijeda, 03 Veljača 2021

4. veljače

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Isus se zaustavi.
Luka 18,40

Ovo je teško shvatiti!


Kad poduzimamo nešto važno, ne volimo kad nam smetaju. Očekuje li neka domaćica goste i zauzeta je pripremama, ljuti se ako joj na vrata dođe trgovački zastupnik i počne raspredati priče.


A kad se gospodin direktor žuri na nekakvu važnu sjednicu pa ga neki nevažan čovjek usput zaustavi, ovaj mu možda odgovori: "Dragi moj, nemam sad vremena za to!"
U tekstu naše biblijske priče vidimo Gospodina Isusa na putu prema najvažnijem pothvatu koji je svijet ikada vidio – bio je na putu koji vodi do Golgote. Ondje će "odnijeti grijeh svijeta". Ondje će pobijediti smrt i pakao. Ondje će uspostaviti mir između Boga i ljudi. Ondje će izvršiti djelo koje se tiče ljudi svih vremena i sa svih kontinenata.
I na tom putu zaustavlja ga nekakav prosjak koji sjedi uz put i viče za njim.


"Isus se zaustavi." Čovjek bi se najradije umiješao i rekao: "Gospodine Isuse, na putu prema spasenju svijeta ne smiješ dati da te zaustavlja ovaj čovjek!" I da smo bili na Isusovom mjestu, mi bismo mu rekli: "Dragi moj, obrati se nadležnom uredu za socijalni rad!"


"Isus se zaustavi." Pitamo se zbog čega je to učinio. Odgovor nalazimo u Bibliji: "Jer dragocjen si u mojim očima."


Toliko je našem Spasitelju i Izbavitelju vrijedan i dragocjen jedan jedini, bijedni čovjek! Baš toliko!

 

Gospodine, zahvaljujemo ti da smo i mi dragocjeni u tvojim očima. Amen.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pročitano 1076 puta

Komentirajte prvi!

Napiši komentar

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.