Nedjelja, 05 Siječanj 2020

Lara Vukadin: Zadatak istinskih vjernika je da donesemo komadić Božjeg kraljevstva ovdje na zemlju

Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Prosječan čovjek ne zna šta bi sa životom kojeg ima, pa ipak bi htio imati još jedan i to vječan. Čovjek je biće koje teži prema visinama, znatiželjan je i nakon što dobije ono to želi svejedno traži još. Trebamo imati na umu da je život kratak i da ga trebamo iskoristiti najbolje što možemo, na slavu Gospodinu.

Otkada sam predala svoj život u ruke Isusu Kristu, moj život dobiva smisao. Više nisam rob grijehu, već sam dijete Božje. Sada ne živim više ja, već Krist kroz mene. Moj zadatak, kao i svakog istinskog vjernika, je da donesemo komadić Božjeg kraljevstva ovdje na zemlju i da ljudi pronađu živu vodu od koje neće ožednjeti. Materijalno i ljepote ovoga svijeta su prolazne, a čovjek je stvoren za nešto više. Bog nas je sve stvorio s neutaživim vakuumom kojeg jedino Božja ruka može ispuniti. 

„Čitav taj široki svijet ne može dovoljan biti, da tri kutka srca mogne ispuniti. Ono i dalje žudi. A moguće je tek Trojstvu što ga je stvorilo, uspjeti da bi to golemo srce zadovoljilo“. Ovo su mudre riječi George Herberta koje nam jasno govore ono čega smo i sami svjesni. Užitci ovoga svijeta traju tek koju kratku godinu, a užitci što ih daje Krist, nastavljaju se u život vječni.

Svi tražimo dublji smisao i veću sliku jer mi nismo samo tijelo. Mi smo i duh i duša, najviša bića na Zemlji, stvoreni na sliku Božju. Trebamo si osvijestiti da je Bog stvoritelj te da upravlja nama. Trebamo imati strahopoštovanje prema našem Nebeskom Ocu jer ćemo jednoga dana svi stati pred njegovo lice i sve će se otkriti.

„Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu“ (Mt 10, 28). Zato ne budimo poput ostatka svijeta, nemojmo da nas kolotečina i svakodnevnica zarobe u vrtlogu iz kojeg se teško izvući. Isus nam daje riječi istine: „Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene, naći će ga. Ta što će koristiti čovjeku ako sav svijet stekne, a životu svojemu naudi?“ (Mt 16, 24-26).

http://misija.slobodnadalmacija.hr/bastina/clanak/id/37339/lara-vukadin-zadatak-istinskih-vjernika-je-da-donesemo-komadic-bozjeg-kraljevstva-ovdje-na-zemlju

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pročitano 2418 puta

Komentirajte prvi!

Napiši komentar

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.