Osam razloga zašto bi kao i drugi trebao nabaviti Weekview kalendar

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Naravno da želimo da kupiš Weekview kalendar. Na kraju krajeva, mi zastupamo Weekview i imamo koristi od toga! Zar onda ovaj članak nije samo jeftina i prozirna reklama?

Nije. Jer u nastavku ću obrazložiti navedeni poticaj na kupovinu navodeći čvrste i objektivne argumente. Sve činjenice možeš točno razumijeti i provjeriti.

Unaprijed trebaš znati jedno: Neke od spomenutih značajki pronaći ćeš i kod konkurenata. Ali jednu ćeš pronaći samo kod Weekview kalendara: on je kombinacija svih navedenih značajki.

https://www.youtube.com/watch?v=R1jdFjn4fAU

1. Tjedni pregled

To je srce Weekview kalendara! Umjesto da se izgubiš u kratkovidnosti jednoga dana, Weekview sustav gradi na temelju tjedna kao središnje jedinice planiranja. Osim termina, ovdje se prikupljaju zadaci dotičnog tjedna i dodjeljuje im se prioritet (vidi točku 3.), uz prikaz svega na jednog dvostrukoj stranici (odnoso na šest stranica kod A5 Timer). Ova tjedna lista prioriteta (lista po točkama) određuje tijek tjedna i pomaže održavanju fokusa. Unatoč tome, ostavlja se dovoljno slobode za fleksibilno uređivanje zadataka unutar tjedna.

 

Weekview I

 

2. Kvartalno planiranje

Kod većine sustava planiranja vremena, mjesec je sljedeća hijerarhijska razina iznad tjedna. To nije naročito smisleno jer je raspon od četiri ili pet tjedana jednostavno prekratak za dugoročno planiranje. Osim toga, mjeseci i tjedni ne prate jedni druge točno jer mjeseci često sijeku tjedne. Posljedica toga je da se remeti prirodan ritam tjedna. Zato je ovdje Weekview odabrao bolji put: kvartalno planiranje. Ono ti daje mogućnost dugoročnog planiranja (13 tjedana) i koristi mjesece kao učinkovite uzastopne korake (1 – 2 – 3) za kvartalni cilj. S druge strane, kvartali služe kao uzastopni koraci (1 – 2 – 3 – 4) za godišnji cilj i odgovoraju ritmu godine.

Weelview II

Weekview III

3. Upravljanje zadacima

Svi imamo mnoštvo zadataka, ali nisu svi zadaci jednako važni ili hitni. Sustav ABC prioriteta koji koristi Weekview je vrlo uspješan: zadaci A su važni i hitni te moraju biti obavljeni svaki tjedan; zadaci B su važni, ali nisu još hitni (npr. ispit za dva tjedna), a trebalo bi na njima sada raditi; zadaci C su svi ostali zadaci koji po potrebi mogu i čekati kad se ne može raditi na zadacima prioriteta A ili B. I ovdje se opaža ravnoteža između slobode i strukture: Hitni zadaci označeni su kao hitni, ali i ostali manje hitni zadaci nalaze svoje mjesto i mogu se fleksibilno ispuniti.

4. Upravljanje ciljevima

„Tko nema cilj u životu, izgubljen je“, rekao je poznati američki predsjednik Abraham Lincoln (1809. - 1865.). Ciljevi su posve očito dio uspješnog upravljanja vremenom i životom. I unatoč tome, zapanjujuće je da većina sustava planiranja vremena nema mjesto za ciljeve. Weekview ih stavlja u središte: na dvostrukoj stranici za godišnje ciljeve, na svakoj stranici za kvartalno planiranje i na svakoj dvostrukoj stranici za tjedno planiranje.

 Weekview IV

 

5. Velik dio za bilješke s pametnim upravljanjem

Mogućnost da ponekad nešto zapišemo je dobra i važna, bilo da se radi o iznenadnoj ideji, nekom konceptu, stvari koju treba kupiti ili bilo čemu drugom. Weekview izlazi ususret ovoj potrebi nudeći obilje prostora za bilješke. Ovaj dio sastoji se od popisa (djelomično opremljenih abecednim registrom), kao i stranica za bilješke s crtama i kvadratićima. Ovdje se lako mogu prikupljati dugoročni zadaci, kao i brojne ideje, planovi putovanja i sve ostalo. Na ovim stranicama već sam planirao znanstvene članke, jednako kao i rođendane moje djece ili budžete raznim projekata (za ove potrebe Weekview Businessplaner čak ima posebne stranice za projekte).

Ako raspoloživi prostor nije dovoljan, može se po želji proširiti lijepim i funkcionalnim weekdori bilježnicama.

Genijalna ideja u tome je uporaba hashtag tehnike pomoću koje se sa svakog mjesta može referirati na odgovarajuću bilješku, npr. „#14“. To funkcionira i s weekdori bilježnicama, tako da se označe kao A, B, … (npr. „#A24“).

Weekview V

 

Weekview VI

 

weekview VII

6. Godišnji osvrt

Svaki Weekview kalendar nudi dvostruku stranicu za evaluaciju godine. Predložena struktura bitno olakšava evidenciju važnih postaja i dojmova. Takav osvrt na godinu je zlata vrijedan! Iz osvrta sam uvijek izvlačio vrlo vrijedne spoznaje koje sam onda mogao primijeniti u sljedećoj godini. U konačnici, ni najbolje upravljanje vremenom ne pomaže nam ako slijedimo pogrešne ciljeve. A prave ciljeve (za sebe) pronaći ćemo samo ako razmišljamo o onome što želimo – i o onome što ne želimo. Zato je tako važno razmišljati o proživljenom. Osim toga, rokovnik formata A5 Timer nudi mogućnost tjednog osvrta, kao i Business Planner, koji također ima detaljan sažetak kvartala.

weekview VIII

 

weekview IX

7. Tjedni motivacijski citati

Svakog tjedna Weekview kalendar poklanja svom korisniku motivacijski citat neke uglavnom poznate, ali uvijek mudre osobe, kao što je bio gore spomenuti Abraham Lincoln.

8. Izvrsna obrada i kvaliteta papira

Vrijednost papirnatog kalendara mora se nalaziti i u osjećaju koji ostavlja pod prstima te u kvaliteti obrade. Taj osjećaj treba biti dobar i treba biti otporan na habanje. Kod Weekview proizvoda ove značajke oduvijek su bile vrhunske, ali za 2020. podigli smo zahtjeve. Svi kalendari sada su napravljeni od kvalitetnog 80-gramskog FSC papira otpornog na probijanje tinte. Kod weekdori biježnica koristimo čak plemeniti, svjestki spoznati Gmund papir. Planeri se otvaraju plosnato, imaju zaobljene kutove i u ruci ostavljaju dojam stabilnosti i kvalitete – zato jer jesu kvalitetni.

 

www.euroliber.hr

Weekview idee FRONT

 

Weekview idee Back

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.